Groothandel Horeca en Retail Nederland
Snelle en flexibele service
Kwalitatief en innovatief assortiment

Zalmmes

Zalm is een populair soort vis en staat daarom op menig menukaart. Als je zalm bereid in de keuken van je horeca gelegenheid, dan is het belangrijk om een goed zalmmes te gebruiken. Het beschikken over een goed zalmmes maakt uw werk namelijk een stuk makkelijker. Wat een zalmmes precies is, waarom je er een zou moeten gebruiken, hoe je een zalmmes gebruikt en welke soorten er zijn lees je op deze pagina.

Wat is een zalmmes?

Een zalmmes is een speciaal mes Lees meer...

Zalm is een populair soort vis en staat daarom op menig menukaart. Als je zalm bereid in de keuken van je horeca gelegenheid, dan is het belangrijk om een goed zalmmes te gebruiken. Het beschikken... meer lezen »
Venster sluiten
Zalmmes

Zalm is een populair soort vis en staat daarom op menig menukaart. Als je zalm bereid in de keuken van je horeca gelegenheid, dan is het belangrijk om een goed zalmmes te gebruiken. Het beschikken over een goed zalmmes maakt uw werk namelijk een stuk makkelijker. Wat een zalmmes precies is, waarom je er een zou moeten gebruiken, hoe je een zalmmes gebruikt en welke soorten er zijn lees je op deze pagina.

Wat is een zalmmes?

Een zalmmes is een speciaal mes dat specifiek is ontworpen voor het fileren van een hele zalm. Het heeft een lang en flexibel lemmet dat dunner wordt naar de punt toe en daardoor gemakkelijk door de zachte textuur van de vis snijdt. Het maakt het mogelijk om de vis zonder problemen te fileren. De meeste zalmmessen hebben ook een antislip handgreep om een stevige grip te bieden tijdens het snijden.

Waarom is het belangrijk om een zalmmes te gebruiken?

Het gebruik van een zalmmes is belangrijk omdat het helpt om de vis efficiënter en nauwkeuriger te fileren. Een gewoon keukenmes is niet flexibel genoeg en snijdt niet door de zachte textuur van de vis heen zonder het te beschadigen. Een zalmmes heeft ook een langere lengte waardoor het gemakkelijker is om de vis in één beweging te fileren. Door een zalmmes te gebruiken, voorkom je de vis beschadigt en dat er visafval achterblijft op de graat.

Hoe gebruik je een zalmmes?

Gebruik een zalmmes als volgt:

  1. Plaats de zalm op een snijplank met de buik naar boven.
  2. Steek het mes in de zalm, net achter de kieuwen.
  3. Snijd langs de ruggengraat naar beneden, met behulp van het lemmet van het mes om de vis te geleiden en de graat te volgen.
  4. Wanneer je bij de staart komt, snijd je de graat helemaal door en verwijder je de graat.
  5. Draai de zalm om en herhaal de voorgaande stappen.

Wat zijn de verschillende soorten zalmmessen?

Er zijn verschillende soorten zalmmessen, waaronder:

  • Traditionele Japanse zalmmessen met een lang en flexibel lemmet.
  • Europese zalmmessen met een iets korter en breder lemmet.
  • Elektrische zalmmessen voor grotere hoeveelheden vis.

Waar moet je op letten bij het kopen van een zalmmes?

Bij het kopen van een zalmmes is het belangrijk om op de volgende dingen te letten:

  • Lengte en flexibiliteit van het lemmet
  • Kwaliteit van het staal
  • Comfort van de handgreep
  • De prijs

Hoe onderhoudt je een zalmmes?

Om je messen in goede staat te houden, is het belangrijk om ze regelmatig te slijpen en te polijsten. Gebruik een slijpsteen of slijpstaaf en volg de instructies op de verpakking. Na het slijpen kunt je het zalmmes polijsten met een leren riem om de scherpte te behouden.

 

Filters sluiten
  •  
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Zal mmes Fle*ibel 32 cm 4543/32

APS

Zal mmes Fle*ibel 32 cm 4543/32
AB150102
€ 135,00

Zalm is een populair soort vis en staat daarom op menig menukaart. Als je zalm bereid in de keuken van je horeca gelegenheid, dan is het belangrijk om een goed zalmmes te gebruiken. Het beschikken over een goed zalmmes maakt uw werk namelijk een stuk makkelijker. Wat een zalmmes precies is, waarom je er een zou moeten gebruiken, hoe je een zalmmes gebruikt en welke soorten er zijn lees je op deze pagina.

Wat is een zalmmes?

Een zalmmes is een speciaal mes dat specifiek is ontworpen voor het fileren van een hele zalm. Het heeft een lang en flexibel lemmet dat dunner wordt naar de punt toe en daardoor gemakkelijk door de zachte textuur van de vis snijdt. Het maakt het mogelijk om de vis zonder problemen te fileren. De meeste zalmmessen hebben ook een antislip handgreep om een stevige grip te bieden tijdens het snijden.

Waarom is het belangrijk om een zalmmes te gebruiken?

Het gebruik van een zalmmes is belangrijk omdat het helpt om de vis efficiënter en nauwkeuriger te fileren. Een gewoon keukenmes is niet flexibel genoeg en snijdt niet door de zachte textuur van de vis heen zonder het te beschadigen. Een zalmmes heeft ook een langere lengte waardoor het gemakkelijker is om de vis in één beweging te fileren. Door een zalmmes te gebruiken, voorkom je de vis beschadigt en dat er visafval achterblijft op de graat.

Hoe gebruik je een zalmmes?

Gebruik een zalmmes als volgt:

  1. Plaats de zalm op een snijplank met de buik naar boven.
  2. Steek het mes in de zalm, net achter de kieuwen.
  3. Snijd langs de ruggengraat naar beneden, met behulp van het lemmet van het mes om de vis te geleiden en de graat te volgen.
  4. Wanneer je bij de staart komt, snijd je de graat helemaal door en verwijder je de graat.
  5. Draai de zalm om en herhaal de voorgaande stappen.

Wat zijn de verschillende soorten zalmmessen?

Er zijn verschillende soorten zalmmessen, waaronder:

  • Traditionele Japanse zalmmessen met een lang en flexibel lemmet.
  • Europese zalmmessen met een iets korter en breder lemmet.
  • Elektrische zalmmessen voor grotere hoeveelheden vis.

Waar moet je op letten bij het kopen van een zalmmes?

Bij het kopen van een zalmmes is het belangrijk om op de volgende dingen te letten:

  • Lengte en flexibiliteit van het lemmet
  • Kwaliteit van het staal
  • Comfort van de handgreep
  • De prijs

Hoe onderhoudt je een zalmmes?

Om je messen in goede staat te houden, is het belangrijk om ze regelmatig te slijpen en te polijsten. Gebruik een slijpsteen of slijpstaaf en volg de instructies op de verpakking. Na het slijpen kunt je het zalmmes polijsten met een leren riem om de scherpte te behouden.