Groothandel Horeca en Retail Nederland
Snelle en flexibele service
Kwalitatief en innovatief assortiment

Eigen horeca zaak beginnen, wat heb je nodig?

Een restaurant beginnen: het is een droom van velen. Sommigen zetten die stap daadwerkelijk en maken van die droom de werkelijkheid. Maar van een droom werkelijkheid maken, is natuurlijk nooit eenvoudig. De realiteit is helaas dat lang niet elke nieuwe horeca ondernemer het redt. Een restaurant beginnen is niet eenvoudig. Los van het financiële plaatje zult u in veel gevallen ook echt doorzettingsvermogen moeten hebben. Het is een kwestie van hard werken en geduld hebben. Althans: in de meeste gevallen. Maar wat komt er nu concreet bij kijken? Bij het starten van een horecazaak heeft u te maken met verschillende overheidsregels. Zoals voor de brandveiligheid en hygiëne, maar ook moet u de juiste vergunningen hebben. Ook wilt u het juiste bestek en glazen aanschaffen. In deze blog leggen wij u haarfijn uit wat u nodig heeft als u een eigen horecazaak gaat beginnen.

Een horeca zaak beginnen

U gaat uw droom waarmaken: een eigen restaurant beginnen, of misschien wel een eigen bar starten of een broodjeszaak. Een goede methode om een overzicht te krijgen van belangrijke punten om uit te werken voor het openen van een restaurant of horeca gelegenheid, komen automatisch ter sprake wanneer u kijkt naar de “vier P’s”. Dit is een term afkomstig uit de marketing die kijkt naar “product”, “plaats”, “prijs” en “promotie”. Stel jezelf de juiste vragen met betrekking tot uw horeca onderneming, zoals:

  • Welke keuken ga ik serveren? Is dit onderscheidend genoeg? Is er een markt voor? Hoe zit het met de concurrentie?
  • Aan welke eisen moet het pand voldoen? Waar vind ik dit pand? Welke locaties’ zijn wel en niet geschikt? Wat zijn de kosten?
  • Wat wordt het prijsniveau van mijn restaurant? Is daar een doelgroep voor?
  • Hoe ga ik mijn restaurant van de grond krijgen? Wie kan mij daarbij helpen?

 

Verder zijn er een aantal dingen aan moet voldoen wanneer u wilt gaan starten. U moet zich bijvoorbeeld inschrijven bij de belastingdienst en de Kamer van Koophandel. Daarnaast moeten er nog verzekeringen worden afgesloten, u moet voldoen aan de milieuvoorschriften en moet u moet zich houden aan bepaalde regels omtrent hygiëne. Dit laatste kunt u doen door middel van een HACCP-plan. Hierin beschrijft u hoe u de regels voor de hygiëne gaat volgen. Verder moet u ook een vergunning krijgen voor het schenken drank en voor een terras, indien u van plan bent om een terras te gebruiken natuurlijk.

Nadat u dit hebt geregeld en de droomplek hebt gevonden voor jouw eigen horecazaak bent u helemaal klaar om de zaak in te richten. Het leuke werk kan beginnen! U kunt hier volledig uw eigen stijl loslaten, of juist een authentieke stijl van uw horeca creëren. 

Verschillende soorten glazen

In uw nieuwe restaurant of horeca zaak kan kwalitatief en origineel glaswerk uiteraard niet missen. Bij APS Glass & bar Supply bent u op het perfecte adres glaswerk voor horeca. Het is verstandig om een lijst te maken met welk glaswerk u allemaal nodig hebt. Het glaswerk dat u nodig hebt voor uw nieuwe zaak is sterk afhankelijk van de drankkaart. Gaat u een wijnbar beginnen? Dan kun u zich extra focussen op speciale wijnglazen. Staan er veel speciaalbieren op uw drankkaart? Dan raden wij u aan om natuurlijk genoeg verschillende speciaalbier glazen te kopen. Ook hier varieert het assortiment enorm.

Ook zijn er veel basics die u voor bijna elke horecazaak kunt inslaan. Bijvoorbeeld waterglazen en karaffen. Maar ook de gewone bierglazen en wijnglazen of verschillende soorten cocktailglazen en champagneglazen kunt u vast goed gebruiken. Hierdoor bent u er van verzekerd dat u in ieder geval de basis in huis hebt.

Servies en bestek

Indien u een eigen restaurant gaat beginnen heeft u natuurlijk ook bestek nodig. Ook voor het servies zijn er veel opties als het gaat om stijl, het beste is om dit met de stijl van uw restaurant en glaswerk te combineren. Hierdoor creëert u als horeca ondernemer een originele en aangename sfeer voor de bezoekers. Servies komt in allerlei soorten en maten. Kiest u bijvoorbeeld voor keramisch servies, gaat u toch voor porselein of kiest u voor aardewerk? Het aanbod is enorm en elk soort servies heeft zo zijn eigen voordelen. Bij APS Glass & Bar Supply beschikken we over het mooiste en beste horeca servies. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze!

Bar tools

Naast glaswerk, servies en bestek beschikken wij ook over een groot assortiment aan barbenodigdheden om uw nieuwe horeca zaak compleet te maken. Ons assortiment is namelijk het grootste en meest kwalitatieve van Europa. Bij het starten van een nieuwe horecazaak zijn er een aantal essentiële benodigdheden die niet kunnen missen. Zoals spoelkratten, ijsemmers en disposables. Ook voor de echte barista's hebben wij alle benodigde tools in huis, waardoor een jij met de juiste barista tools de perfecte espresso of cappuccino kunt zetten. 

Bij APS Glass en Bar Supply helpen wij u graag verder met het de finishing touches van uw nieuwe eigen horeca zaak. Voor al uw inventaris kunt u bij ons terecht. Niet alleen voor het aanschaffen hiervan: wij voorzien u ook met plezier van advies en denken met u mee. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij eraan bijdragen dat u een succesvolle start maakt met het openen van uw eigen restaurant of andere horecagelegenheid.

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.